28 Mart 2013 Perşembe

İlk 2 ayımız ve kıyafetlerimiz....

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!

Bade'nin ilk 2 ayından ve tabi ki de kıyafetlerinden bahsedeceğim bu yazımda. 

Öncelikle bir kolaylık önererek başlamak istiyorum. Herkes bebek doğduktan sonra evinde bebek için bir düzen kurmak ister. Odasını doğmadan önce hazırlıyoruz (bu arada şimdi aklıma geldi, oda konusunda da bir yazı yazmalıyım mutlaka) ama asıl yaşam alanı 4 aya kadar kendi odası olmuyor. Bizde salon olmuştu. Hala da salonun en güzel köşesine hanımefendi kurulmuş durumda :)
Kolaylığa gelince; kıyafetlerini koymak salona bir sepet koyduk. Sepetin içine günlük giyeceği kıyafetlerden koyduk. 2 tulum, 2 alt, 2-3 body, 2 çorap, 2 eldiven, 2 şapka, mendiller  vs. Bu sayede içeriye odaya gitmeden gün içerisindeki ihtiyaçlarımızı bu sepetten karşılayabiliyorduk. Yeni anne olacaklara benden tavsiye!


Bu dönemde kullandığımız en önemli kıyafetimiz uyku tulumlarımızdı. Gece üzerini örtmeyin, nefes alamaz vs. gibi söylemlerden korkup Bade'ye ilk günden itibaren uyku tulumu giydiriyoruz, altı çuval gibi olanlardan. Artık kız büyüdüğü ve ayaklarını rahat hareket ettirmek istediği için şimdi ayaklı uyku tulumlarına geçeceğiz.



Bu ilk 2 ayda, en çok Carters tulumları giydik, çok kullanışlılardı özellikle de çıt çıt yerine boydan boya fermuarlı olan tulumları kesinlikle tavsiye ederim. Tabi bir de popo kısımlarına koydukları o desenler yok mu tam yemelik! Bu arada Carters Türkiye'de yoktu, bizim kıyafetlerimiz Kanada'dan gelmişti ama artık Türkiye'ye de geldi Carters. Bildiğim kadarıyla Kemerburgaz ve Metrocity'de var. Tabi ki yurtdışı fiyatlarından biraz pahalı :(



Tulumların dışında H&M alt üstleri de çok kullandık. Renkleri, desenleri çok güzel, her kıyafetin bir de altıyla takım şapkası var tabi :) Bu takımlar da baby shower partisinde bizim kıza gelen hediyelerden, sahiplerine buradan teşekkürler!

İşte onlardan bazıları;







Son olarak ilk 2 aydan bahsetmişken 40 mevlüdünden bahsetmemek olmaz tabi...


Yakalı bluz Zara, saç bandı B&G Store, ayakkabı SMYK, kıyafet de yeğeni Selen'indi :)




Diğer aylar, kıyafetler ve en önemlisi aksesuarlarımızla ilgili gelecek yazılarımı takipte kalın :)
Sevgiler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder