30 Mayıs 2013 Perşembe

Kokoş kız, kokoşluğuna son hız devam ediyor....

Bizim kız kokoş, hep kokoş hep kokoş :) Hatta bu ay doktor kontrolünde yaşanan bir anıyı sizlere anlatmadan geçmek istemiyorum. 7 ay kontrolümüzde doktorumuz (bazen soran oluyor- Amerikan Hastanesi Özlem Ekiz Yörükalp) Bade'yi her zamanki gibi kafasında kocaman bandıyla görünce şaşırdı. Bu ayda artık bunu kafasında tutmak istemiyor, çıkarıp atıyor olması lazım dedi. Ben ne desem beğenirsiniz? Bizim kız doğduğundan beri bantlı olduğu için aynı bir organı gibi yani burnu, kulağı gibi biliyor bu bantları. Dolayısıyla nasıl burnunu çekip atmaya çalışmıyorsa bu bantları da çıkarıp atmaya çalışmıyor benim kızım :)

Bu yazımda bir konsept yok, Bade'nin kıyafetlerinden, aksesuarlarından ortaya karışık yaptım, umarım beğenerek okursunuz....



 İşte karşınızda sırt dekoltesi veren Bade :)


Bu kıkırdak Bade...



Saç bandımız da princess bowtique, Amerika'dan sipariş


Bu arada bu resimlerdeki kıyafetimiz Gucci, bebeğe pahalı/marka kıyafet alınmasına ve giydirilmesine karşıyım çünkü gerçekten yazık oluyor çok az giydiği için ama bu hediye :)


Bu kıyafete de ayrıca bayılıyorum, kuzudan sonra Bade çiçek kız oldu! Bu parça da Kanada'dan.



 Evvettt, Pettiberry featherband'iyle Bade karşınızda şimdi de! Küçük diva diye boşuna demiyoruz....


Burada yedi cücelerden biri mi desem şirinler mi desem karar veremedim, elbisemiz GAP


Elbisemiz LCW, saç bandımız Jujube, botlarımız ise B&G Store
Gördüğünüz gibi kıyafetin nereden alındığının, markasının, modelinin hiç önemi yok önemli olan yakıştırabilmek uydurabilmek, bir de model iyi olunca tabi iş iyice kolaylaşıyor :)


Bade'nin 2013 yaz koleksiyonu taaa Kanada'lardan geldi: Carter's
Babaanemize teşekkürler!
Carter's burada da var ama pahalı, Kanada'da aynı fiyata 1 yerine 3 alabiliyorsunuz.


2013 bebek yazının modasında neolar, pembeler, fuşyalar, turuncular var...     
     

Aksesuarlarımız ise her zamanki gibi saç bantları ve yazın vazgeçilmezi gözlükler :)


Bu da günlük halimiz işte.... Yine tam uyum!


Bir ikoncan kolay yetişmiyor a dostlar!

26 Mayıs 2013 Pazar

Bizim kızın hayatına yeni girenler: Park ve Kindyroo

Yoğun iş hayatı, blogger'lığa birazcık ara verdirdi ama ilk vakit bulduğum arada yazmaya devam...
Bade geçtiğimiz ay 2 yeni aktiviteyle tanıştı. Biri park, diğeri de okul. İkisi için de çevremdeki çoğu kişi çok erken olduğunu, daha anlamayacağını ve boşuna olduğunu söylüyorlar. Ama ben onlarla aynı fikirde değilim.

İlk yazacağım aktivite: park... Bade'yi işten eve her geldiğimde parka götürüyorum. Önce salıncak, sonra kaydırak, sonra da zıplayan hayvancıklara bindirip dönüyoruz. Çok keyif alıyor.


 İşte bizim her gün gittiğimiz park bu! Siteye çok yakın, 2 dakika yürümeyle parkımıza varıyoruz.


Bizim kız ilk kez salıncağa bindiğinde.... Daha tam oturamıyordu bile, ben kızı salıncağa bindirmeye çalışıyordum, ama öğrendi!


Bu da 5 dakika sonra, demirlerden tutulacağını öğrendi ve sıkı sıkıya yapıştı garantici kızım :)


Evvettt işte bu da spotif Bade! Kıyafete bakın, pembe minnie'li eşofman takım, üzerine Gap yelek, ayakkabılarımız da Kanada'dan... Ama parka bile gitsek uyumdan ve kombinden vazgeçmiyoruz gördüğünüz gibi :) Kaydıraktan ters kaymaya bayılıyor, en aşağıya geldiğinde poposunu kaydırarak ayaklarını yere değdirme çabası da görmeye değer....


Bu da bahsettiğim zıp zıp, 5 dakika zıplıyoruz üzerinde....


Burada da arkadan yandaki arkadaşımızı kesiyoruz....

İkinci aktivitemiz de Kindyroo. Haftada bir gittiğimiz erken eğitim ve gelişim programımız. Gidiyor da ne oluyor, ben evdede yaptırırım egzersiz diyenlere siz bilirsiniz diyorum. Bade'deki gelişim gözle görülür durumda. Danslar yapıyoruz, egzersiz/spor yapıyoruz, başka yaşıtdaşlarla bir araya gelip sosyalleşmeyi, paylaşmayı öğreniyoruz. Her hafta değişik oyuncaklar, oyunlar ve aktiviteler var. Haftaiçi de öğrendiklerimizi evde uyguluyoruz. Bu şekilde öğrenme pekişiyor.


Bu arada okula da ne kadar kokoş gittiğimiz her halimizden belli gibi :) Leoparlı elbisemiz Carter's. Saç bandımız princess bowtique'den. Diğer bebekler okulda eşofmanla, t-shirt'le, bizim kız sürekli ya elbiseyle ya da bant gibi bir aksesuarla....


Bu ahşap oyuncaklar Bade'nin favorisi...


Bazen de masanın üzerine çıkıp birbirinden değişik kitap ve oyuncakların içinde aradığını bulmaya çalışıyor bizimkisi....




Burada normalde Bade'de görmeye alışık olmadığınız sade bir saç bandı ile karşınızda bizim kız. Bantımız ve t-shirt'ümüz Carter's, kot pantalonumuz Zara.

Bu konuyla ilgili yazacaklarım şimdilik bunlar, ama yeni konularla ve kokoşluklarla karşınızda olmaya devam edeceğiz.
Sevgiler!

3 Mayıs 2013 Cuma

Kokoş bantlardan sonra sıra kokoş şapkalarda :)

Bantları yazdık, sıra şapkalarda diyoruz...
Her kıyafetimize uyan ayrı şapkamız var desek şaşırmayacağınıza eminim :) Tüm şapkaları internetten aldım, hiçbirini görerek, dokunarak, deneyerek almadım. Zaten başımıza ne geliyorsa bu internetten alışveriş yüzünden geliyor. Bebeğe alışveriş yapmanın zaten sonu yok, bir de internetten sözde indirimli alışveriş imkanı çıktı, olanlar bize oldu....
Hadi bir yere gittiğimizde içeride kokoş bantlarımızı takıyoruz ama giderken, yolda, sokakta, rüzgarda kokoş olacağız diye de bantlarla gezip bizim kızı üşütecek değiliz ya, allahtan yine kokoş bu şapkalar var :)



Bu şapkamız min-yon'dan- http://www.min-yon.com/



Big flower hat'imiz pettiberry'den
Kafası kadar bantı takıyosun çocuğun kafasına diyenlere inat, kafasından büyük çiçekli şapka :)




Resimdeki şapkayı www.butikbebe.com dan almıştım.
İsme özel emzik zinciri ise şahane bir şey, hem yararlı, emzik yere düşmüyor hem de kişiye özel, üzerindeki ahşap boncukları istediğiniz desene, renge göre seçebiliyorsunuz. Yakında bir arkadaşınız doğum yapacak ya da yaptı ise hem orjinal hem de kullanışlı bir hediye.
Bu fotoğrafımız www.emzikzincirim.com a kapak oldu bu arada.... Bir sürü başvuru olmuş, bizim kız seçilmiş diğer 3 bebekle birlikte :)


Gri kıyafetlerimizle de bu şapkayı kullandık hep, bu da aynı seri şapkalardan, hem kumaşı çok iyi penye, hem de nispeten spor bir kokoşluğu var....



Bu resimde şapkadaki çiçek, önlük ve mamanın rengine özellikle dikkat etmenizi istiyorum....



Bu şapka da yeni aynı seriden pembe üzeri puantiyeli, beyaz çiçekli. Çok kullanışlı oldukları için neredeyse her renginden almıştım, değiştire değiştire taktık.


Bu resimdeki şapkayla uyumlu neon pembe etek ve ayakkabılara da dikkat!


İşte kapanış şapkamızla fotoğraflarımız ve işte karşınızda küçük Belgin Doruk!
Bu kokoş ötesi şapkamız
Happy Bambini'den


Yaz geliyor, yeni kreasyonlarımız Kanada'dan babaannemiz tarafından 3 bavul olarak geldi.... Bundan sonraki postlarda yaz kreasyonlarıyla Bade karşınızda olacak, takipte kalın!
Sevgiler,