28 Aralık 2013 Cumartesi

1 yaş doğumgününe karşı anneden geliyor bu yazı :)

Çarşı her şeye karşı! Yok canım neye karşıyım allahaşkına, her şeyi yaptım bu zamana kadar babyshower'ından, hamile çekimlerine, doğum aktivitelerinden, diş buğdayları partilerine kadar....

Ama şu 1 yaş kutlaması olayına nedense karşıyım. Çocuk hiçbir şey anlamıyor 1, bir sürü emek bilmem ne 2... Anneler kendileri için yapıyorlar aslında. Herkesin farklı nedenleri vardır eminim ama asıl amaç ne? Doğumgünü güzel geçsin, güzel fotoğraflar çıksın. İtiraf edin anneler doğumgünü için tek istediğiniz güzel fotoğraf değil mi? En azından benim öyle valla. Tek isteğim bebeğimin 1 yaş doğumgününde güzel fotoğraflar çekilsin, elimizde güzel anılar kalsın idi.

Bu nedenle 1 yaş doğumgünü yapmadım. 2 yaş doğumgününü de Bade eğer 2 yaş sendromu çekmiyorsa, anlayabilecek/eğlenebilecek durumda ise yapmayı planlıyorum.

E peki ne yaptım, çocuğuma ilk yaş doğumgünü partisi yapmadıysam? Tabi ki bir şeyler yaptık kendi çapımızda :)

Aklıma ilk gelen bir fotoğrafçı ya da bir stüdyoyla anlaşıp fotoğraf çektirmekti. Ancak bu bebek fotoğrafçılığı işi almış yürümüş.Söylemesi ayıp 1.500 TL'den aşağıya konsept fotoğraf çeken kimse/yer kalmamış.

Kızımın Rana Teyze'si sağolsun, ben bu işi yaparım, fotoğrafları çekerim dedi. Hiç üşenmedi kendi evinden konseptlere uygun objeler getirdi. Şeker hamurundan pasta, cupcake yaptı. Annesi kostümlerini aldı, arka fon için fotobloklar yaptırdı. Babası bazı fotoğrafları kendi objektifinden çekti. Halası da uçan balonlarımızı aldı :)

El birliği ile hazırlıklarını tamamladığımız fotoğraf çekimine başladık... Zormuş bebek fotoğrafı çekmek çok iyi anladım. Öğlen 12.00'de başladığımız çekim akşam 18.00'de bitti! Ama güzel de oldu.

Fotoğraflarımızın çoğu babamızdan sansürlü :) ama bir kaçını aşağıda bulabilirsiniz fikir edinmek açısından:




Doğumgünü pastası şeklinde keçeden 2 katlı şapkamız Evim Atölye: www.evimatolye.com



1 yıllık yaşantısında şekerle ilk defa tanışan Bade :) Tabi ki bayıldı!





Dekoru tamamlasın diye koyduğumuz English Home cupcake fanuslarımız çekim sırasında kırıldı :( allahtan bizim kızın bir yerine gelmedi, nazar çıktı diyelim...





Özel tasarım body, tütü ve saç bandı setimiz Pretty Ruffle'dan: www.prettyrufle.com


Body'mizin üzerinde Bade 1 yazıyordu ama arkasında da pamuk şekeri vardı :)
 Böyle şekere de o yakışırdı zaten!


Bu fotoğraflar da diğer konseptlerimiz :) 
İşte minik kuzu! Kuzu postumuz Kanada'dan...


Minik mickie mouse! El emeği, göz nuru el örmesi şapka, atkı ve eldivenler bebekbantları'ndan....
 



Leoparlı saç bandımız Puiko: www.puiko.com



Bunlar da minik meleğimin son pozları....

Sonuç olarak 1 yaş doğumgünü yapmadık ama çok keyifli bir gün/çekim geçirdik ve bize çok güzel anılar bırakan fotoğraflar çekildik!

2 yorum:

  1. birbirinden harika kareler... dediğin gibi 1 yaş doğum günü annelerin kendisi için yaptığı bir organizasyon oluyor... fotoğraf çekimi iyi bir seçim olmuş...

    YanıtlaSil
  2. aynı şeyleri düşünüyorum doğum günüyle ilgili ama sanırım biz yapıcaz gibi gözüküyor, fotoğraflar da en önemlisi, ve hepsine bayıldımmm, kuzuluya hele<3 mutlu yıllar prensese

    YanıtlaSil