7 Kasım 2014 Cuma

Kokoş Kız Bade 2 Yaşında!

1 yaşında doğumgünü yapmadım, hatırlarsınız hatta bununla ilgili yazı bile yazmıştım. Çocuk hiçbir şey anlamıyor, anne kendini tatmin ediyor diye. Hala da arkasındayım :) Ama 2 yaş öncelikle konuştuğu, gerçekten her şeyin farkına vardığı, isteklerini, hayallerini dile getirebildiği bir yaş olduğu için önemli. Yapmak lazım dedik çocuğa güzel bir doğumgünü. Çok da güzel oldu, Bade çok eğlendi, tüm sevdikleri orada olduğu için çok mutlu oldu, günlerce doğumgününü, pastasını, doğumgününe gelenleri anlattı, yoruldu, yorulduk ama değdi!


Konseptimiz siyah beyaz şerit ve çiçeklerdi. Bade tam bir çiçek kız olsun istedim. İşe davetiyeden başladık. Davetiyeye bakıo "nee 2 yaş doğumgününü otelde mi yaptınız?" dediğinizi duyar gibiyim, ama havaların azizliğine uğradık, evimizin bahçesinde yapmayı planlamıştık ancak şiddetli yağmurdan dolayı başka bir yere almamız gerekiyordu. Hem evimize yakın, hem uygun fiyatlı hem de yapacağımız her şeye uyum gösteren bir otel oldu Hilton. Tercihimizden de çok memnun kaldık açıkçası. Bundan sonraki parti, doğumgünü vs. gibi etkinliklerde de kullanmayı planlıyoruz.
 
Davetiyemizi ise çok sevgili ajansımız Pitstop yaptı, ellerine sağlık!


Konsept belirli, davetiye belirli, sıra kıyafette. Bizim kız "Kokoş Kız Bade" olarak ünlenince kıyafet konusunda beklenti büyük tabi. Instagram sağolsun karşımıza @MelisKaptanogluDesigns çıktı. Muhteşem çocuk kıyafetleri var, kişiye özel dikim yapılıyor. Davetiyemize ve konseptimize uygun olarak bu çizgili, kafasında ve belinde kocaman renkli çiçekler olan bu tasarımda karar kıldık.

Şansımı denedim "Bana da diker misiniz kıyafet, valla ufak tefeğim :)" diyerek iletişime geçtim kendileriyle. Tabi dediler. Tamam Bade'nin doğumgünü, Bade bir Terazi kızı ama annesi de Aslan, eksik kalır mı? Kalmaz! Aynı kıyafetten bana da yaptılar ama sadece bende çiçekli taç yerine çiçekli bileklik vardı.

 
Ve işte böyle bir manzara çıktı ortaya, çiçekler arasında bir çiçek kız, en sevdiğim ve kendimce en asil bulduğum renkler siyah beyaz içerisinde....


 
Bu gördüğünüz de doğumgününün planı. Renklerde yine siyah beyaz ve pembenin hakim olduğu, barlar, oturma gruplarının yer aldığı bir plandı bu....
Organizasyonumuzu Plando Events'e borçluyuz. http://plandoevents.com/
Her zamanki gibi şahane bir iş çıkardılar!
Parti ve organizasyon aşığı bir anne babadan çocuk doğumgünü de bu şekilde olmalıydı. Aynı bir düğün, bir davet gibi planladık başından sonuna.
 




Her şey şık ve sade olmalıydı. Peçete, peçetelikler, su ve süt şişelerimiz sevgili Melis'ciğim hellomello'dan. http://hellomello.com/ 







Artık doğumgünü klasiği olan ve çocuk doğumgünlerinin vazgeçilmezlerinden beze, cupcake, cake pop, kurabiye, loliloplar yine Plando'dan....
 


Önden ve arkadan panolarımız...
Tasarım ve ince işçilik için eşim ve Uygun Dekor'dan Doğukan'a çok teşekkürler! Panolara asılan perdeler önden siyah beyaz, arkadan pembe idi bu arada, ince düşünce ve zevk :)
 

Yine Uygun Dekor tasarımları pembe kapitone koltuk, üzeri çiçek baskılı yastıklar...
 
Bu arada arkada dikkatinizi çekmiştir belki, televizyonda Bade'nin ailesi ve misafirlerimizle çekilmiş resimleri parti boyunca döndü. Herkes zaman zaman kendini aradı ve tüm salonda "aaaaa ne kadar da küçükmüş..." en çok söylenen cümle oldu :)



Parti öğleden sonra başlayıp, akşama doğru devam edince, hem gündüz hem de geceyi yaşamış olduk.
Dolayısıyla siyah beyaz konseptimize özel olarak döktürülen mumlarımız ve her yerdeki canlı çiçeklerimiz partinin hava kararıncaki objeleri oldu.
 
 
Diyeceksiniz ki bu nasıl çocuk doğumgünü, hani çocuklar hani aktiviteler :) Henüz okula gitmediğimiz için çok arkadaşımız yok tabi, aile dostlarımız, akrabalarımız ve çocukları vardı.
Palyaço şirketinden bir ablamız geldi. Çok iyi oldu, sizlere de tavsiye edebilirim. Çocuklara hamur oynattı, boyama yaptılar birlikte, ip atlama, balon şişirme, el yüz boyama gibi aktiviteler yaptılar birlikte.
 
(Palyaço konusunda önemli uyarı: Özellikle 2 yaş grubu palyaçodan pek hoşlanmayabiliyor, korkuyor, dolayısıyla ablamıza palyaço gibi giyinip gelmesi yerine normal kıyafetlerle gelmesini söyledik, sizin de aklınızda olsun, bence çok çok önemli bir detay, sonra doğumgünü ağlama krizlerine dönüşmesin...)
 


 
Eveettt ve işte geldik, partinin sürprizine...
Partilere, kutlamalara, hediyeliğe yeni bir boyut: Badem'in yerini Leblebi aldı :)
Yeni bir marka lebone! http://lebone.net/
Harika tasarımlar, harika tatları var. Leblebiyi daha önce biç böyle görmediniz, beyaz ve siyah çikolata kaplı, cappucinolu, acılı, renkli şekerli....
Hatta isterseniz eski günlerdeki gibi leblebi tozu bile var, çocuklar da çok sevdi bu arada bu leblebi işini...





Veeee tabi ki bir Fadıl Yazıcılar klasiği. Kocamın olduğu yerde içkisiz herhangi bir organizasyon düşünülemez :) Çocuk doğumgünü filan ama içkisiz olmaz, içki olmadan eğlence olmaz.
 İçkilerimiz için de bir teşekkür alcoholoco'ya :http://www.alcoholoco.com.tr/TR/ özellikle vişneli çikolatalı shotları bir harika!


Ta taaamm bu da pastamız. Bade'nin doğumgünüsü ile ilgili tek isteğiydi. Pastan neli olsun kızım diye sordum, hiç düşünmeden Hello Kitty'li dedi! Ben de Bade'nin fikrini doğumgünü için belirlediğimiz konsepte uydurarak, ne zamandır instagramdan kendilerini beğeniyle takip ettiğim Burçin Birdane Butik Pasta Tasarım'a ulaştım. http://www.burcinbirdane.com/ 
Anne kız böyle bir kıyafet giyeceğiz, Bade Hello Kitty istiyor, ikisini birleştirip Hello Kitty'ye bizim kıyafetten giydirsek, kafasına çiçekli tacı taksak, çok mu karmaşa olur, komik olur dedim? Karmaşa olmaz, hatta şahane olur dediler ve yaptılar! Hayalimdekinden çok daha güzel oldu...



Bade önce pastaya çok şaşırdı, baktı, bakakaldı, sonra iş üflemeye gelince hoşuna gitti, sonra daha da yakınlaştıkça gerçek sandı, Hello Kitty'yi öptü, sarıldı :) Sevecen kızım benim...
 
(Bu arada pastanın kafa kısmı gerçek pasta değil, parti sonunda Bade sürekli Hello Kitty diye sayıkladığı için kafasını eve götürdük, 1 hafta da evde sevmeye ve sarılmaya devam ettik pastamıza :))
 



Bu şahane fotoğraflarımızı ise Mix Music'e borçluyuz! http://www.mixmusic.com.tr/
Baby shower'dan itibaren Bade'nin içinde olduğu tüm organizasyonlarımızı fotoğraflıyorlar sağolsun, çok da güzel yapıyorlar bu işi... Onlar olmasa bu kadar güzel anılarımız olmazdı....



Doğumgününden en çok sevdiğim kare ile kapatmak istiyorum bu yazıyı...
 
Bakalım bizi ve sizleri önümüzdeki doğumgünlerinde neler bekliyor, hep beraber göreceğiz...